Jeg har fået job! I Zoologisk Have. Tidligere i år startede jeg på mit første ”rigtige” job. Jeg sælger is til de besøgende. Måske det bliver starten på en uddannelse til dyrepasser eller dyrelæge. Hvem ved.

Jobbet er for studerende under 18, så vi er flere med skiftende vagter, der langer is og andet godt over disken. Vores lille is kiosk er tæt ved ind- og udgangen så vi har masser af kunder og altid travlt, og ind imellem har jeg så et par pauser hvor jeg lige kan nå et besøg rundt til for eksempel løverne eller papegøjerne.

Dyrepasserne

Mia er dyrepasser og vi er blevet gode venner. Hun lagde mærke til en ”pige i uniform” der blev ved med at besøge løverne eller aberne. Mia har lovet at jeg må komme med ind til ”baglokalet” hos aberne! Det er vildt. Hun har spurgt om jeg vil hjælpe til med at forberede abernes aftensmad. En gang i næste uge, siger hun.

Mias job som dyrepasser er fascinerende. Hun ser først og fremmest efter dyrenes velfærd. Det betyder at hun sammensætter deres foder, og indgår i træningen af flere dyr. Mia arbejder mest med de store pattedyr, men har også gang i arbejdets med havens slanger. Uf, ikke lige mig.

Med i abejunglen

Så kom dagen endelig hvor jeg kom med ind i baglokalet til det store hus der holder chimpanserne. Jeg har ventet i flere uger. Først regnede det i flere dage og iskiosken havde meget lidt besøg og en del af vores vagter blev aflyst. Så var Mia væk på kursus. Men den anden dag kom hun forbi med et ”ses vi i morgen?”.

Yes, det kan du tro vi gør. Vi skulle forberede en trillebør fuldt af grøntsager og frugter. Der var ikke så meget der skulle gøres. Chimpanserne kan godt li’ at åbne meloner og skrælle bananer eller plukke blade af kålstokkene. Det er helt utroligt underholdende at se dem tage sig tid til at ”tilberede” maden. Vi smed flere stykker grønt og frugt ind af gangen og Mia holdt døren åben så jeg kunne stå i baglokalet og se hvad der skete. På et tidspunkt går hun så ind i selve chimpansehuset med en spand frugt/grønt, og mange af de yngre chimpanser kommer over til hende. De er vant til Mia og de andre dyrepassere, men indtil videre, må jeg holde mig i baglokalet. Mia siger måske om nogle uger kan jeg komme med ind.

Categories: Aber